Allhuset i Piteå

Allhuset i Piteå - ett hedersuppdrag för oss på Hellströms som vi byggde i samråd med KB Stadsvapnet, Piteå Näringsfastigheter och Wallsténshus.

Under 2015 färdigställdes och invigdes en ny, dynamisk mötesplats för såväl pitebor som turister och affärsresenärer. Allhuset i Piteå rymmer 4000 kvadratmeter bestående av konsthall, kontor, möteslokaler, restaurang och pub.

– En viktig samlingsplats för pitebor och ett betydelsefullt uppdrag för oss på Hellströms, kommenterar Samuel Hellström, vd och fortsätter.

– Vår organisation drivs av en särskild yrkesstolthet som gett oss ett gott rykte under 30 års tid. Vi hoppas att den stoltheten både ska kännas och synas för alla som besöker och verkar i Allhuset – inte bara när det är byggt, utan under en lång tid framöver.

Fakta om projektet:
Byggherre: KB Fermaten, Piteå Näringsfastigheter och Wallsténshus
Arkitekt: Arkitekthuset Monarken
Byggtid: 2013-2015

Fakta om Allhuset i Piteå:
Huset består av fyra våningar med garage i källarplan Entréplanet rymmer lokaler för kulturella verksamheter som konsthall, kreativ verkstad, möteslokaler och Bishops arms hotell-, pub och restaurangverksamhet. Våning tre består av 29 hotellrum.

×