Norrbottensmusiken

Tillbyggnation för Norrbottensmusiken i samverkan med Norrbottensmusiken, Pnf och Arkitekthuset Monarken.

I arbetet med tillbyggnationen behövde projektgruppen ta hänsyn till många aspekter, inte minst kommunens gestaltningsprogram för Studio Acusticum. Arkitekterna ville hitta en estetik som låg nära liknande befintliga byggnader på området.

Huset byggdes i två plan i förbindelse med Studio Acusticum via en glasgång i den inre foajén. Den stora repetitionssalen för övningsverksamhet skapades med speciella akustikpaneler, en takhöjd på åtta meter och ett glastak för generösa ljusinsläpp.

Repetitionssalen utrustades med ett luftfuktningssystem vars syfte var att säkerställa bättre miljö för musikinstrumenten och förbättrad ljudkvalitet.

På det nedre planet byggdes slagverksrum, mindre övningssalar och förråd för rekvisita i direkt anslutning till ”backstage” Studio Acusticum. På plan inrymdes både arbetsrum och sammanträdesrum.

Delar av fasaderna i glas och lättmetall återspeglar det som händer inne i huset genom perforering med varierande hålstorlek som visar pixelerade illustrationer inspirerade från musikvärlden.

Fakta om projektet:
Byggherre: KB Fermaten
Arkitekt: Arkitekhuset Monarken
Byggtid: 2015-2016
Ordervärde: Ca 25 Mkr

Om Norrbottensmusiken:
Norrbottensmusikens uppdrag är att tillhandahålla professionell musikverksamhet i Norrbotten i samverkan med andra aktörer.  Satsningen på tilbyggnationen var mycket efterlängtad och har möjliggjort att många nya idéer kunnat förverkligas.

×